Daan Roosegaarde bezoekt Skyne Dubai

De Nederlandse creatieve community staat altijd open voor samenwerking en uitwisseling van ideeën. Dat werd nogmaals bevestigd toen kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde afgelopen donderdagochtend een bezoek bracht aan ons kantoor in Dubai. Met grote bevlogenheid deelde Daan de ideeën en verhalen achter zijn projecten. Samen bediscussieerden we de mogelijkheden van Dutch design en welke impact innovatieve concepten zoals die van Daan kunnen hebben op de Golfregio.

Natuur als inspiratiebron
Daan Roosegaarde is een creatief denker en maker van concepten die de relatie tussen mens, technologie en ruimte verkennen. Roosegaarde is al op jonge leeftijd gefascineerd door natuurverschijnselen zoals lichtgevende vuurvliegjes en kwallen. Zijn passie voor natuur en technologie komt tot uitdrukking in zijn iconische ontwerpen zoals ‘Gates of Light’, het project op de Afsluitdijk, ‘Glowing Lines’, een innovatief en energiebesparend alternatief voor snelwegverlichting, en in een nieuw tijdelijk kunstwerk ‘Windlicht’ dat de schoonheid van windenergie verbeeldt.

Smog-vrij
Vanuit zijn ‘Studio Roosegaarde’ wil Daan de wereld een betere plek te maken. Soms gebeurt dat vanuit esthetisch oogpunt, soms betreft het idee een ingrijpende verandering. Het ‘Smog Free Project’ betreft beide. Nadat Daan kinderen in Beijing noodgedwongen binnen zag spelen vanwege de hoeveelheid smog in de lucht, besloot hij een toren te creëren die de lucht in de omgeving zuivert. De eerste toren werd in 2016 geplaatst en zorgde voor 55% verbeterde luchtkwaliteit. Om het project ruchtbaarheid te geven en te kunnen financieren besloot Daan de opgevangen smog in sieraden te verwerken. Momenteel werkt Studio Roosegaarde aan een smogfilterfiets.

Daan’s bezoek werd mogelijk gemaakt door het Dutch Design Center; een initiatief van Skyne, Ahrend, Keller Kitchens en Hunter Douglas.